Sunday, December 13, 2009

salam

weh2..announcement!!!!!!
aku da balik ^^ hihi..Suka sangat.Tapi sayangnya,demam tak baik lagi.Dush!Anyway,after holiday,still ada dua paper lagi.Religion In Malaysia and also Math 2!!Hari tu quiz trigo macam apa2 ja.Susah kot.Huhu!Tension gila kot.Deah~

Jom cuti sambil belajar.Hihi!Azam baru ni.Watch Out people out there.Ouh,suka kan aku hari tu ek?Takpa2.Kita tengok la nanti!Huhu!(Niat,xbaik gila) Oppsss!Lupakan,belajar kena ikhlas baru berkat ilmu.

Semalam,masa naik bas,terdengar la sorang pak cik kat belakang seat aku berbual.Dia jadi sukarelawan untuk ke Padang,Indonesia.Masa dia tengah duk cerita tu,ada sesuatu buat hati aku macam touching sangat.Ye la,bersyukurlah kita masih hidup dengan selesanya di bumi Allah ini.Masa gempa bumi kat padang tu,aku dengan efa dalam bilik,konon la study masa tu.Tetiba katil aku cam goyang.Aku and efa sama2 la berpaling.Then tanya la,ada tak dia rasa katil cam gerak.Apalagi,of coz la gempa bumi tu.Nasib tak terjun bangunan ja masa tu.Kalau tak,for sure la mati.mati bukan sebab gempa bumi,tapi terjun bangunan tingkat 4.Hihi! Tapi,apa aku nak cerita sebenarnya,ada sorang ibu kat Padang tu,dia lukis gambar family dia.ta[i dengan pelbagai wajah.Dipendekkan cerita,lukisan tu adalah gambaran masa gempa bumi.Aku cam da menitis air mata.Kesian sangat dengar cerita tu.Tapi tu je la yang aku mampu,sekadar kesian dan doa mengiringi mereka.

Ya Allah,semoga kami umat Islam di Malaysia terlindung dari bala2 itu.Jadikan kami hamba2 bersyukur dengan kenikmatan ini.Semoga kenikmatan yang dinikmati ni,tak membawa kepada kekufuran.Semoga hati2 kami sentiasa di bajai iman.

Huhu!Oke la,nak sambung buat kerja.Selamat bercuti CFSIIUM ^^
blogger-emoticon.blogspot.com

3 comments:

Nur Areefah said...

efa sebagai pelakon utama

miss uyu said...

gud luck da!!aku lambat ag cuti..sodey!!xpo2..Tanggungjawab bersama..LillahiTaala!
Cayok2..Aja2 fighting..!!

Asy_raAf said...

thanks tlog gerakkan aku~~ klu mati katak ar~~

 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com