Sunday, March 6, 2011

Bertunang :D


Assalamualaikum :)

Kawan baik saya bakal bertunang.Aww.Tak sangka kan, dalam ramai-ramai, kau akan jadi orang first.Dulu-dulu aku selalu kena tadah telinga dengar cerita cinta kau.Aku selalu kena maki hamun bila kau bengang dengan cinta hati kau.Aku kena tengok kau tendang meja bila kau marah.Nasib kau tak pernah tendang aku cuma kau pernah terbaling calculator je.Haha!Sebab kau kata, "nantidengan siapa aku nak share cerita".Ya, aku angguk dengan cepat.Aku tak paham kenapa kau boleh jadi kawan baik aku walaupun kita baik masa form TETT.Tapi, ada satu peristiwa, buat aku sangat sayang kau.Terima kasih kawan baik, kau memang betul-betul kawan yang baik.Mereka semua sibuk nak merungkai hubungan kita, padahal kita je tau kenapa kita kawan yang baik.

Kau lah satu-satu nya manusia yang tak pernah berbangga dengan apa yang kau ada.Kau lah satu-satunya manusia yang selalu tegur aku bila aku salah, kau jugak yang mintak aku marah kau bila kau buat salah.Aku tahu kau nakal.Tapi aku bangga dengan kau sekarang.Kau dan aku tahu kisah silam kita dulu.Aku bangga dengan kau, dan aku terharu bila kau turut merasa bangga dengan aku.Kita bukan "kita" yang dulu.Tapi persahabatan kita tidak salah.Aku bangga dengan kau kawan baik!Siapa kita masa silam kita, yang penting apa kita masa sekarang dan masa hadapan :)

Aku terharu dengan mesej kau.Aku terharu dengan cerita-cerita kau.Aku terharu dengan setiap bicara kau.Dan aku rasa kelakar, rupanya kita sudah membesar.Eh kita dah 20 laaa.Tapi aku adik kau even hanya 2 hari lebih muda.Haha!Aku gembira lihat kau gembira.Aku doakan perancangan kau mendapat izin dari Allah.Aku pasti, disebalik kesuraman masa lalu, Allah nak hadiahkan kau bunga hari ni.Tapi panggilan mummy@daddy tak sesuai untuk kau.Kan aku dah cop dari dulu lagi.Dulu kau kata nak anak-anak kau panggil kau ibu@ayah je.Kenapa sekarang dah tukar?Itu je aku tak puas hati.Kan aku dah cop aku nak bakal anak-anak aku panggil aku dan bakal husband mummy and daddy.Kau kena tukar balik.Haha! "Perlu ke?"Lagi 3 tahun kau nak kawen.Masa tu, insyaAllah, aku pun akan kenal kan kau kepada "bakal" je lagi masa tu.Aku lambat lagi kot.haha!Kita tak leh kawen tahun yang sama.Itu je janji kita yang aku tak dapat tunai.Dan disebabkan kau bertunang lebih awal dari aku, terpaksa aku kotakan janji 5 tahun dahulu yang aku akan beli hadiah untuk kau.

Kau nak apa?Periuk nasi?Pinggan mangkuk?Cadar?Curtain main room?Barang baby?Set cawan?Hehe!Kan kita dah matang.Haruslah beli hadiah melambangkan kematangan.Senang kau kawen nanti, takda la kelam kabut nak beli barang keperluan.Aku boleh hadiahkan salah satu.Oke lah.Warna tema aku combination kelabu dan pink.Disebabkan kau nak tiru aku, jadi aku bagitau je.Cumanya, aku tak tahu akan datang, kot-kot aku berubah fikiran.Haha!Kau redha je la.Siapa suruh kau tak sabar sangat.Apa-apa hal pun, tahniah kawan baik.Selamat menanti kepulangan yang dinanti.Aku pasti datang ke majlis kau.

p/s:orang terpaksa dirahsiakan kerana dia ahnya menjemput orang2 tertentu dan saudara mara sahaja.Kawen baru dia jemput semua.Tahniah kawan baik!

18 comments:

SHIEmah Shiemillionaire said...

uihhh...xkn nk rhsia kn kot..mnde baik..org nk bina msjid kne uar2 kn...
wey..dak smkani ke?

fyna said...

congrats to ur fwen....








jom singgah n follow belog saya..
http://inibelogfyna.blogspot.com/

najwa said...

aku nak dgr eida bertunang...bile?? xP

Cik Yana said...

Eh, bertunang dah nak bagi set cadar, barang baby tu semua? Hahhaa~

mOhd Hafiz said...

wahhh......sudah bertunang.congrats tu kawan awak

EidaAz said...

shiemah:: memang menda baik...tapi katanya, tunang tak perlu gege2...hahaha XD
xda la...kawan aku kat tuition :D

EidaAz said...

fyna::thank you :DDD

EidaAz said...

sarah:: soon :D jangan bimbang :)
doa kan aku ada jodoh kat gombak nanti :P hahaha!

EidaAz said...

yana: itu hadiah yang economial.boleh diguna bila2 dan sesuai untuk bakal bina masjid..haha! :D

EidaAz said...

hafiz:: haha!but not me kan..isk3! kawan dia pulak yang teruja sebab orang nya brutal and tak disangka2!

AlFaQirah Fillah said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

ieda >>

aku rasa aku tahu sape.. =)
byk rintangan dan dugaan yg tpaksa dihadapinya..
apa2pun.. betul kata mu at 2nd comment. xelok hebohkan.. kan?

Anonymous said...

lupa nak gtahu sappe..kui2..
from mawaputih~

EidaAz said...

uyu:: eheh :D mu tau ke?she's my friend from tuition :D dulu punya la ganas, aku yang ayu ni bleh kalah..ngeh3!

Raji berkata said...

wahhh bestnyer baca kisah kawan bakal pengantin ;P
selama nih selalu bce kisah kawan pengantin jer bila lak nak baca kisah bakal pengantin btol2 nih
hak2

HATYCIKNUURUL said...

salam,.:)

weee,bestnyer bace ur stry,.xbnyk mslh,hehe,.
erm,congrate 4 ur fren,.awk bile lg?,.hehe

EidaAz said...

raji:: maksud kau aku kan?hee..soon...jangan bimbang :D
haha!

EidaAz said...

ciknurul::
wslm :D
heee...kita kena tunggu orang masuk minang je ni :D

 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com