Tuesday, July 21, 2009

Ya Allah

salam~

tengah syok2 sembang dengan ummi sambil tunggu ayah balik rumah berserta makanan yang ku pesan...
tetiba ayah sampai:

Eida:ayam goreng...ayam goreng...
Ayah:tak sempat...kak long accident!
Ummi:hah??tadi i call dia oke je..
Ayah:dia takut

bincang2 time:
-ummi nak ikut ayah tengok kak long walaupun mulanya ayah macam xnak ajak
-ayah and ummi rushing bersiap and ke kerteh tempat kak long tengah kerja

++kisahnya kak long cakap dia tengah u-turn masa on the way nak pergi kerja..
tetiba ada kereta laju jalan je and langgar but kereta..teruk jugak kereta..
berpusing2 jugak la kereta tu kena langgar..nasib baik kak long takda apa2..cuma maybe dia tengah terkejut lagi..
ye la..huhu!da la perempuan dalam keadaan macam tu lagi..
alhamdulillah,kak long oke je..ummi kata dia tak kisah sal kereta yang penting anak dia selamat..
panjang lebar ummi ceramah dekat aku..that is why kenapa aku tak pernah keluar tanpa izin ummi aku!walaupun masa aku tengah belajar jauh dari ummi aku,aku xpernah keluar tanpa izin..
hari tu lepas exam bi,kawan2 ajak outing before balik kampung,tapi disebabkan ayah and ummi sangat tidak mengizinkan sampai rasa cam nak nangis je,aku tetap patuh!
ada hikmah kenapa ummi and ayah tak bagi..++

hopefully ummi ayah and kak long pulang rumah dengan selamatnya!
tinggal lah aku dan yoyok kat rumah!

itu sahaja!

2 comments:

NurAreefah said...

moga sumenya ok~

assabakie said...

alhamdulillah...
semua ok...

 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com