Thursday, November 11, 2010

Segagah Biskut Tiger!

Assalamualaikum.....

Alahai lama diam kan?Mestilah, busy dengan macam-macam hal.Banyak kerja, dan dugaan bertinda-tindan!Tahu tak nak cakap pasal apa ni?Ala, pasal biskut tiger yang satu pack RM2.30 tu..Yang tiger susu tu.Sedap, manis-manis lembut je :O

Oke, actually aku just nak kongsi something yang selama ini, aku sedar dan tidak je.Sayangnya selama ini aku macam tak sedar.Duhai tuan punya badan, anda macam mana hari ini?Alahai, kenapa macam tu?Nak buat macam mana kalau dah takdir nak buat macam mana.Sayangnya, hari ini bukan semudah biasa untuk aku menerima keputusan tersebut.Apa boleh buat, aku dah mencuba, tapi tak mampu.Sedangkan sebenarnya aku sudah hampir ke situ.Sangat hampir, sayangnya ditarik sekelip mata kenikmatan itu.Sebab itulah kekecewaan itu tak dapat dibendung.Malah, sangat tak dapat pada permulaanya!

Tapi, perkara yang paling tak disangka ialah hari ini inbox aku penuh dengan mesej-mesej semangat, mesej-mesej islamik yang amat supaya aku tak down, mesej-mesej sayang dari teman-teman rapat, teman-teman campus, teman-teman senasib,teman-teman berjaya,teman-teman sekolah menengah dan paling aku terperanjat, even from my primary school!Sungguh aku tak sangka, sampai begitu ramai teman-teman aku!RAMAI SANGAT_SANGAT!Lagi ramai dari kawan yang wish birthday!SERIUS!Itu baru mesej handphone, yang kat facebook lagi la.Tiba-tiba dorang post kat wall, nasihat panjang-panjang kat mesej, pm and so on.Oh my, you know what, I am so touched! Masa inilah baru aku tahu siapa yang betul-betul ada dengan kita.And I'm so surprised that "you" still wanna give me advices and lend me your times!Thank you everybody!

Tapi kalian yang disayangi sekalian, maafkan saya!Saya tahu kalian sudah menyumbang untuk tolong saya jadi sekuat tiger balik, tapi sayang nya, saya malah tidak membaca mesej-mesej kalian.Saya ignore phone call kalian.Saya tak reply mesej-mesej kalian, malah saya off-kan handphone.Tapi itu mula-mula je.Lepas tu saya dah baca, saya dah reply, saya terharu sangat!Sangat-sangat terharu.Sampai rasa nak peluk sorang-sorang!Memang saya tak nak tahu sikit pun pasal nasihat korang, tapi berapa lamalah sangat saya nak ego dan tunduk dengan perasaan sedih tu.Biarlah masa yang menentukan.Saya cuma perlukan kepercayaan keluarga dan sokongan anda semua.Dan untuk itu, saya dapat semuanya.Betapa saya tidak tahu untuk bersyukur sedangkan kalian sungguh-sungguh cuba membantu saya! I would maintain that thanks are the highest form of thought, and that gratitude is happiness doubled by wonder :( I'll try dear!

And for those yang rasa tak senang dengan apa je tindakan dan apa yang terjadi, you may leave.As i said to you earlier, you are annoying enough!Why on earth you are saying i'm acted like a childish?You don't even think before you said it.I don't even want to put you in my shoes, but I rather ask you to avoid it and stay away if you don't like.I am trying so much more to be cool, but i failed!So don't you ever try to make me angry.This is my worst and I learnt from it.So gimme time to move on!Anger is always more harmful than the insult that caused it.And i know anger is the bad adviser ever, so don't put the fire into a burning one!

Oh my!Padahal aku dah cukup matang untuk meluahkan benda-benda alah ni kat sini.And aku pasti malu.Tak kisah la apa pandangan you all.Isk isk isk!
Bak kata adik, jadik lah sekuat biskut tiger.Dah makan, nak lagi.Memang makin kuat.



True friendship can not be bought! It's a feeling that many seek but few discover! Many offer it expecting a return, and few give it just for the pure pleasure of the heart! You should never say thanks to friendship but always return it!
[tehah,efa,acap,akmal,pqah,intan,ida,irma,ain,mia,feeq,wany,fik,fai,zim,ct,zaty,arm,aish,qlah,nani]

and more to mention, but couldn't remember others because i don't have your phone number!sorry and thanx for those who are yelling me when i said, thanx and sorry but i don't have your number because the handphone is not mine :)) but i do appreciated it :)


17 comments:

AlFaQirah Fillah said...

Salam ukhuwah..
Bila tengok FB mu ida,aku pon tergerakk hati utk say somtin yang blh up ko nye smgt.even aku tak tahu apa sebenar yg terjadi..
Tapi tgn tak bergerak.

But then,be strong!!Ko kuat!Sebab Allah sentiasa menemani ko.

Cayok2..
Hidup terlalu singkat untuk bersedih hati untuk hari semalam.
Ida boleh!!!

zahida ismail said...

ape yg jd tu ad hikmah..
mgkin ALLAH xmakbulkan doa, bkn DIA xsyg kte...
sbb DIA syg la..dy xmakbulkan...
sbb pe...dy nk bg kte yg TERBAIK...

ape yg jd...ad brita yg DIA smbnyikan utk kte..
disebalik hujan lebat,ribut taufan yg DIA bg utk uji kte...
sbenanye ALLAH nk hadiahkn kte pelangi....


so...LA TAHZAN korg....

eida said...

uyu ye?::sorry tak cam nama pena mu..hehe!

thank you dear!i always hope i can!
maybe this will be my worst ever!
really hope to chill soon :)

zahida ismail said...

lupe.....:).

eida said...

zaida:: oh you!thanx buat2 muka sedih hantar ktorang hari tu...nampaknya kita kena jumpa lagik!huk huk huk!
thanx zaid!Macam kita cakap, kita memang tengah mencuba sangat2....mana entah kekurangan yang masih perlu dibaiki sampai hati susah sangat nak berlapang dada kali ni... :) thanx yep!

::Fatihah:: said...

hihii ade name kite rupenye. heee thanks eida :) bagus la eida luahkan perasaan kat sini. it's better to let it all out dari pendam je. takot nnt maken susah nak terima. eida tabah tau :) byk2 kan berdoa, buat solat hajat ke. mintak supaya Allah permudahkan jalan utk kite semua. kite pun akan salu doakan eida :)

Nur Areefah said...

^__________________________^'
macam ni eida yang aku kenal..lagi kuat dari biskut!

::Fatihah:: said...

oh btw, eida buat x tau je org yg tak phm situasi eida ni. hari ni dorang bole ckp pape je kat eida. tp one day, dorang akan rase gak sume ni. what they give, they get back. stay cool je. kalau x thn sgt, pegi jahit je mulut org tu x)

eida said...

tehah:: hoho!u yang banyak sekali backup kita, so i have to mention as you are mentioning my name too :) i like! :P

thank you yepp!yang jenis tak paham tu, bukan apa, hahahaha!dorang memang kepala lutut nak kita ikut apa yang dia paham!hoho!

and i dont mind....sebab kita tahu apa yang jadi dan apa yang kita mampu!

eida said...

efa dodo:: oh my!i know i'm much more stronger than the biscuits!
hahaha!and i adore you more! <3

ammira azmi said...

oh my.

dear sister,

i guess u've got to get ur entries checked by me before posting.

good effort still, try harder!

:D

eida said...

kaklong::

takde keje lain...nak kutuk english i la tu...
hahaha!

baik punya kakak! :))

ala feeling lebih, macam tu la... :P

MyR@ said...

eida!!! sorry xsempat tya ko pape.. one of my friends got same as you. be strong my dear.. Allah knows the Best~ =)

Syarah Munirah said...

eida!!..i tau i lmbt..huhu..
tau pun dr mrk2...
ida segagah tiger...=)
SETIAP APA YANG BERLAKU PASTI ADA HIKMAHNYA!!..

eida said...

myra:: isk isk isk!it just i can't wait for another years to be there!painful!

eida said...

syarah:: isk isk isk...
i know i glamour...mak cik and pak cik anr ni suka menambah glamour i....satu campus tau! :P

semua budget nak mengalu-alukan kedatangan i...
apakan daya, dorang mengalukan or tidak, i have to go there for another semester! :(

n i k l i s a said...

eidaaaa, bagus semangat dah naik balik.

ada hikmah ni.

 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com