Friday, July 2, 2010

Siapa Yang Menang?

Assalamualaikum.

*Chit Chat Bersama Kit Kat*

Kawan cakap: Kau apa hal?Muka cam mangkuk.
Saya:Mangkuk?Comel la.Thanx.
Kawan: Mak aiihhh.Mangkuk comel?Buruk benar la muka kau kan?
Saya: !@#$%^&*()
Kawan: HAHAHHAHA XD

**************************************************************

Kawan: Kau memang sengal kan?Aku ingatkan apalah masalah hati kau.Post kat blog macam ada masalah ....TETTTT....
Saya:Hahaha.Aku baca blog kau lah.Bagi kata-kata semangat sikit.Dengan cara aku.

**************************************************************

Kawan: Aiseh.Buat den terharu.Nasib den ni cun.Malas nak touching lebih2.
Saya: Hehe.Be cool kawan.Aku bukan minta kau terharu.Doa kawan, buat kawan. InsyaAllah, jagalah hati kita yang sememangnya berbolak bagi.Hati-hati kita yang dipegang Allah ini, jagailah dia.Jangan dicemari maksiat hati(yang tak nampak tu). Fitrah kot semua tu.Semua orang tak lari dari masalah tu.
Kawan: SOBSXXX~ Aku mabuk *_*. Thanx daa. Aku bukan macam kau.
Saya: Jangan cakap bukan macam aku.=.=" (Lempangkan)
Kawan: Brutal makkk aiiihhhhh.Tolong ar jangan tunjuk hebat kau.WAAAAAA T_T. Idaaaa, kau tak kisah ke kawan macam aku?Aku jahat.Aku xpandai cakap macam kau.Aku segan bila jalan dengan kau orang pandang kita lain.Aku paham pandangan dorang.
Saya: *golek-golek bawah katil* Eh, kau cakap apa?
Kawan: Mangkuk. Kau buruk boleh?
Saya:Inilah kawan. =((

***************************************************************

Saya: Mai deary meary lalink, memang susah apabila melibatkan hati.Tapi kalau kau yakin apa yang kau nak buat tu,buatlah.Kita berkeputusan bukan kerana HATI mek oi.Berkeputusan kerana Allah.(kalau berat bagi kau,cakap je).Anakku sayang, Allah itu Maha Mengetahui,sedangkan kita TIDAK.
eg: Kau senyum dekat aku, dan ketika itu, senyum kau adalah yang paling ikhlas, maka itulah yang Allah terima sebagai amalan kita.Jadi,jangan kau rasa susah, sebab Allah tak pernah menyusahkan kita.
Kawan: Aku fehe.Tafi aku mensi jugak dengan diri aku yang tak takut-takut lagi dengan khabaran hidup yang kekal itu untuk masa sekarang.Haku merasa tewoookkk.
Saya:Kalau kau hina diri kau, maknanya kau hina siapa mai?
Kawan: Maaf,maksud aku apa yang aku buat.(kejam,jangan takutkan aku weh mangkuk)
Saya:(dengan penuh kasih sayang,with the power of touch(dari jauh)), jangan bimbang kawan.Kau sebaik-baik ciptaan yang Allah jadikan.Jangan berubah kerana orang lain.berubahlah keran itu hak yang sepatut kau laksanakan,sebab kau dan aku adalah hambaNya Yang Esa.Semoga hati kau yang kabut da lega walau sedikit.Normal lah kot ada masalah hati.
*kembalilah kepadaNya,kerana dia sebaik-baik perancang,maka pastinya bersamaNya,kau dapat pengubatnya!
Kawan: Uhuk Uhuk Uhuk.Batuk kambeng gurun jap weh. Bla Bla Bla..........

***************************************************************

bla bla bla...
Tak dapat copy semua.^^,
Thanx mai,sebab bagi aku update kat blog.
Sebenarnya,mungkin ada benda kecil yang dapat di kongsi kat situ,tapi sebenarnya aku excited nak tengok blog aku terupdate je.

p/s:Sentiasalah jaga hati2 kita.Jangan menzalimi hati-hati kita.:D


2 comments:

Nur Areefah said...

apesal aku tak paham? =.=

eida said...

bahasa dewasa.
mungkin sukar kau nak paham.LOL

 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com