Monday, July 26, 2010

Maaf!

Assalamualaikum

Alhamdulillah, akhirnya exam sudah selesai.
Tuhan je tau betapa frustnya diri ini masa jawab paper Math.
Betul, semuanya milik Allah.Kalau dah bukan rezeki kita, benda yang ada depan mata pun, Allah hijabkan.
Mungkin ada khilaf yang kita tak sedar.
Astaghfirullah!




******************************************************************************

Baru-baru ini laptop TERrosak.
Salah diri sendiri.Cuai sangat masa angkat laptop.
Kesian semua orang yang terkena tempias masa laptop rosak.
ALhamdulillah, dengan izinNya, maka laptop ni kembali sihat.
Terima kasih kepada kawan yang sanggup korban waktu study walhal keesokan harinya kami akan menduduki exam programming.
Moga-moga Allah membalas segala yang baik dari kamu.

*******************************************************************************

Update:
Beberapa hari yang lalu, Intan datang bilik.
Al-kisahnya, seorang rakan tak dapat jugak nak balik dengan diriku ini kerana bapa saudaranya ajak balik sekali.
memang bad day hari tersebut.
Menangis dua tiga hari.
+Nak balik raya dengan siapa?+
+Siapa nak teman balik raya?+

Yang ini memang part sedih
(Jangan baca takut terasa, Jangan baca kalau tak nak nangis sama)
**KIDDING**

Memang masa ni rasa sedih yang amat.Ye la, raya kot.
Takkan nak balik sorang-sorang?
Dah tak nak ulang perkara yang sama macam balik akhir short sem lepas.
Sob sob sob!

Kadang-kadang hati yang hina ni agak terasa dengan keadaan sekeliling.
Kadang-kadang kita korban diri kita untuk kawan.
Sayangnya, diri ini rasa mereka melupakannya!

Entah lah.Lupakan yang itu.




Hari kedua lepas Intan bagitau pasal berita takda orang nak teman balik raya,
Call la rumah, call ummi, call yoyok.
Last-last call ayah baru ada yang angkat phone.
Rasa marah and sedih bercampur baur.
Agak teresak-esak dah masa tengah bercakap, takut nak nangis depan ummi and ayah,
akhirnya suruh ummi passkan phone dekat yoyok!
masa tu baru lah tak dapat control, maka hujan lebatlah ketika itu.
yoyok pulak cakap kuat-kuat yang kakak dia nangis.
gelabahlah ummi and ayah.
Masa tu memang tengah marah sangat.
Serius!Bukan la tak nak berdikari,tapi takut jugak nak pergi PUTRA sorang-sorang!
Bukan juga manja tak bertempat.
Bukan juga nak heboh satu dunia aku bermasalah!
HMMMMMM~
T_T
Kak long pun dah marah sebab nak susahkan dia jugak.Hehe!
Saya memang macam ni kak long.
Kak long gak kata saya ni mengada-ngada.
Tapi ni KL kak long oiii....
(SOB SOB SOB)
bukan nak suruh orang paham apa yang saya lalui, cuma saya sangat-sangat terkilan pasal ni.
Dah la duduk jauh dari family, nak menumpang kasih sepupu sepapat, siapalah saya!
Hari-hari call ummi TERnangis.
Bukan niat nak menangis, tapi kakak pun tak tau la kenapa jadi sedih sangat kali ini.
Dalam kakak busy macam ni, memang mudah nak terasa down!
Allah, kuat kuat kuat!
Ummi mesej: "kenapak u sedih-sedih ni?sebab balik raya sorang-sorang ke?"
:"u. lama lagi u nak duduk uia tu.berdikarilah."
:"ayah kata kakak tak nak naik flight.bagi jela ummi and ayah ambil u"
:"u jangan sedih-sedih, nanti ummi ayah gi ambil u lepas tu kita singgah perak takut nak ambil barang kak long u jugak"

TERHARU!!!!
Akhirnya ummi dan ayah bulat suara untuk datang ambil masa cuti raya nanti.
Serius kakak tak tau macam mana nak cakap.
Tapi kakak suka sangat, rasa nak canang satu dunia.
"Kalau kau boleh balik dengan family, UMMI AND AYAH saya pun boleh jugak ambil saya!Wekkk"
Ini ayat paling jahat saya terfikir hari tu.
Maafkan saya!
Saya memang khilaf!
Tapi maafkan saya juga, sebab saya memang sangat sedih pasal balik kampung ni!






Cuba berfikiran positif yang mereka nak jimat duit balik kampung dengan family terdekat dekat sini.
Mereka juga nak menyenangkan hati family dekat kampung kalau balik dengan saudara sendiri.

Tapi saya?
DILUPAKAN!
T_T


Apa-apa pun tetap berterima kasih kepada Intan, sebab sebenarnya Intan ajak balik dengannya.
Tapi memandangkan adik-beradik dia pun ramai, maka saya menolak dengan baik.
InsyaAllah Intan, kita sahabat dunia akhirat!
Thanx sebab belanja makan hari tu =)
Sayang anda sangat-sangat!

************************************************************************************

Saya sangat rumahrindu sekarang!
SANGAT!
sob sob sob
syahdu betul lewat-lewat malam macam ini!
maaflah kalau terasa jengkel membacanya!
saya bukan berniat nak menyindir,
apalagi memburuk-burukkan!
InsyaAllah, blog ini akan diprivatekan tak lama lagi.


*************************************************************************************

Pengajaran dekat sini untuk penulis terutamanya:
+kita tak berhak nak rasa sedih untuk perkara bukan yang sepatutnya!
+kita tak boleh buruk-sangka dengan kawan!
+kita tak boleh jeles kalau kawan nak balik raya dnegan saudara!
+sabar!
+cerita masalah bukan untuk membebankan pihak lain dan bukan juga menangih simpati!
+Paling tepat, carilah Allah!Mungkin masalah ni kecil bagi manusia lain, sebab itulah Allah adalah sebaik-baik tempat pergantungan kita!



Ampunkan hamba yang hina lagi lemah ini buat semua!

SOB SOB SOB!

4 comments:

ammira azmi said...

eiii

jangan mengada

balik sendiri la

bape taun lg nak duk uia

xkan tiap2 kali cuti nak kena amik

ingat senang ke nak amik

memang la umi ayah akn g amik

xkesian ke ayah sakit

grrrrrrrrrrrrrrrr

eida said...

arrrrrrrrrrrrrrr
kak long
saya dah suruh jangan!
tapi ummi yang nak sangat datang
dia nak jumpa kak nurul

ammira azmi said...

pose esok

badan je besar, penakut

eida said...

ye
pose la ni semek
wawawaw

 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com