Friday, October 1, 2010

macam-macam!



Assalamualaikum =)

Selamat bercuti sahabat-sahabat iium :)
Seronok kan?Me? SANGAT SERONOK!

Beraya lagi tak korang?Me?Still beraya lagi.Tengok ja la sejak balik rumah ni.Hari-hari masak (haha)
Mana tak nya, mengidam macam-macam.Semalam tengok-tengok la dekat draft entry-entry yang tak pernah terfikir nak post.Then dapat idea nak buat protected entry, tapi tak jadi.Yang kelakarnya, ramai lak yang mintak password nak baca.Padahal benda tu tak menjadi.Still aku ja yang boleh tahu.Hahaha!Lepas tu, ramai la jugak pm inbox gmail, mintak nak tahu pasal apa IDAMAN aku tu.Hehe.itu adalah idaman,idaman yang selama ini aku idamkan.Sebab tu bukan semua boleh tahu. :P (tak baik buat orang tertanya-tanya kan?)




Lupakan pasal idaman tu sekejap.Masuk bab lain sekejap.Aku tak paham sebenarnya masalah orang ni.Betul kan.Semakin canggih dunia, semakin susah keadaan.Masalahnya sekarang,aku dah lama bercadang dan berpendapat dan berfikir dan macam-macam lagi untuk mem"private"kan aku punya blog ni.Aku malas dah ada kes orang asyik nak terasa dengan apa aku buat. TAKE NOTE untuk DIRI SENDIRI jugak.Aku kadang-kadang terfikir, bila kita terlalu menuetralkan sesuatu keadaan, akan buat lebih ramai yang termakan cili dengan kenyataan kita.Boleh jadi fitnah, boleh jadi perbahasan, boleh jadi perpecahan keluarga dan kawan-kawan.Hah!dan dipihak aku, ada sesuatu yang sanagt buat aku terasa sampai sekarang.Malah seboleh-bolehnya, aku nak menghindarkan diri.Aku ni manusia biasa, kadang-kadang aku mengambil keputusan untuk melarikan diri dari benda tu.Kalau mampu lupa, aku lupa, kalau tak, aku pendam.

Dan sekarang tengah belajar menjadikan HIDUP itu suatu ACCOUNT yang mempunyai PASSWORD.Ya betul, barulah hanya aku yang mampu nak ACCESS semua tu =) dan anggap sahaja orang-orang yang tahu adalah HACKER-HACKER yang hanya perlukan aku dalam hidup mereka.HAHA!Dorang hack kita bila dorang rasa kita ini berkeperluan dengan mereka.Betul bukan?Hehe!



Bila sampai rumah lepas exam, rasa macam teruja lak dapat banyak kad raya.Hey guys, thanx a lot.And tulis la nama, nanti senang nak tahu siapa.ni ada ja yang tak tulis nama, jadi susah otak aku nak berteka-teki.Yang tak tulis nama hanya sorang aku kenal, iaitu Cik Efa.Than Cik Mira, Cik Sara dan A bukan nama sebenar.Aku tulis dorang sebab dorang readers blog aku yang malas nak update ni :) (Kan kan kan.korang baca kan? =.=") Tak kiisah la.Yang lain pun sama.Thanx sangat-sangat.Value kad raya ini sanagt lah tinggi.Cewah.

Ni kisah roomates saya yang comel (sikit je).Hehe.Terbaca la blog PUAN siti tu.Dia buat entry touching-touching lak.Ya la, sampai leleh air hingus aku and zaty baca tau.Sampai rasa tak sampai hati nak balik hari tu.Hehe.Ye la, semua orang suka budak-budak bilik kita kan.haha!Siapa tak tahu bilik kita bising?Bilik kita ada macam-macam bunyi, tapi itulah yang orang tak dapat kat bilik lain.Haha.Bunyi maksdu aku tu, bunyi EHEMMMM~HAHAHAH!Walaupun dengan zaty baru 4 bulan kita bersama, tapi cukuplah untuk kami saling kenal dan mengenali.Kan Kan KAn?Kalau siti tak da, aku dengan zaty je oa dalam bilik.Gurau sana, gurau sini.Kadang-kadang masuk Cik Baah Bie skali.Bilik kitorang sentiasa meriah dengan kehadiran orang-orang lain.Dan dah lama sebenarnya roomates kedua aku tu tak datang.Beliau itu adalah cik efa dan cik sara.Cess.Apa-apa pun, kita jumpa lagi.Cuma takut dah tak seakrab sekarang.Hehe.Memandangkan aku selalu je sakit, so mak cik dua orang tu selalu lah marah-marah aku suruh makan ubat.haha!Macam siti mention dalam blog dia, aku ni penakut gila makan ubat.Bila kena suruh, terpaksa buat muka cemberut nak telan.Haisshh~Syang sebenarnya korang dekat aku kan.hehe!Aku pun SAYANG jugak.Eww.Nanti text-text la aku.Hehe.Baik siti atau zaty, semuanya memahami aku.Aku macam rindu lak gelak-gelak dengan korang hujung minggu.Time-time mata kita semua dah ngantuk, mula la masing-masing buat hal.Kelakar dan rindu!

Dan aku kat rumah, sedang merancang aim untuk cuti ini.Walaupun dalam hati Tuhan je tahu betapa aku bimbang nak tunggu result math aku!Bimbang sangat!!!Aku tahu aku tak boleh jawab ahri tu.Tolong ya doa kan aku sangat-sangat.Aku tak nak dah menjejak kan kaki kesana.Dan aku pun xsangka sampai aku study math lagi takut kena resit bila tengok result!Ah!Benci!Tolong sangat-sangat doakan aku lulus math hari tu!Mimpi ngeri dah aku sekarang!

Hah!Takut korang! :P

Oke lah, sehingga aku rajin, aku kan update lagi!Tunggu la aku dah pandai, baru aku post entry-entry mahal aku tu :P

2 comments:

Asy_raAf said...

haha... henshin trus blog ko~~

eida said...

haha!aku tak tau aku buat apa.
lepas tu semua trus xjadi.
nak2, tulisan tu.asal dia jadi hitam je.
huk2

 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com