Monday, January 31, 2011

Surat Cinta

Assalamualaikum :)

Sekarang dah pukul 1.08am masa mula-mula aku start menaip.Ceh, dah lewat malam still tak dapat lelap.Ye la, petang tadi aku tertidur didorong suasana sejuk yang amat lagi nyaman.Dah dua hari hujan tak henti-henti.So sangat la best :).Naib baik esok takda kelas, dapat la mencari idea untuk menulis hari ini.Anyway, hari ni dah masuk 1 Feb 2011.Cepat betul masa berlalu.Pejam celik pejam celik dah masuk bulan kedua.Yaw!

Memandangkan sekarang dah masuk bulan feb, jadi ini bermakna sem juga bakal tamat.Macam best kan?Tapi kenapa aku rasa macam sedih pulak nak habis sem ni.Macam ada sesuatu yang tertinggal dan tak terlaksana oleh aku.Jadi dengan itu, setelah dua minggu aku berfikir dan membuat perancangan, akhirnya, semalam siaplah satu surat cinta yang ditaip penuh kasih sayang yang melimpah ruah buat seseorang yang aku rasa aku banyak terhutang tanggungjawab.Semoga dengan kehadiran surat cinta itu nanti, dia tak slah faham dengan niat aku yang baik :) InsyaAllah, kalau kita ikhlas, Allah akan permudahkan jalan kita.Kan?

Jadi sehingga pukul berapa entah,sambil-sambil berfacebooking, aku menaip surat dengan penuh hemat agar penulisan dan penyampaian aku mudah difahami.Hehe!Amin.Sayang kot kalau dia tak faham apa yang aku cuba nak sampaikan.

Korang pernah dapat tak surat cinta?Tak kisahlah daripada siapa-siapa pun.Kalau budak U aku, surat cinta juga boleh datang dari pak guard yang bermaksud "surat saman".Haha!Susah nak definisikan apa itu surat cinta.Boleh jadi boyfriend hantar kepada girlfriend and vice versa, kawan kepada kawan dan sebagainya :) Dan akak nak hantar kepada seseorang yang sangat akak terhutang tanggungjawab.Hehe!teka jangan tak teka.Semalam kat facebook pun sibuk dorang nak sama surat cinta.Haha!Bukan ank berteka-teki, tapi akak tak mau lah ada orang yang berharap.Haha!Oke, sumpah nak muntah.Bukan surat "cinta" itu.Tapi lebih kepada tanggungjawab :)

Lagipun, tujuan aku tulis surat cinta ini, supaya dia tak jauh dari aku.Tak jauh daripada daripada benda tak sepatutnya :) Aku berharap dan berdoa macam tu.Sebelum sem ini tamat, aku pasti akan selitkan surat itu kepadanya.Dear darlingssss, please understand it.The truth that Ican't tell you face to face.I'm not such a brave as my writing.Sorry babies :) See ya another 7 months.And please do feel that you are being appreciated with that letter :) Because I love you, so that I wrote it down!And dear darlings, walaupun medan magnet menolak kehadiran aku disisi kalian, tapi momentum cinta ku pada kalian tidak bisa menghalang dari surat itu sampai kepada mu :)

Readers, with bless, pray for me and my darlings :) Thank You!Happy blogging!


p/s: sedang berfikir macam mana nak menghadapi situasi selepas surat itu sampai ke tangan mereka :S

6 comments:

AyinAyob said...

awww. awak sangat sangat sweet :)

EidaAz said...

ayin::
thank you...aww :))

+akufobia+ said...

assignment ke?haha.

EidaAz said...

akufobia::

cuba lagi :))

hehe!

Mentadak Mentadu said...

LEPAS NI CUTI PANJANGGGG......HEHE

EidaAz said...

mentadak::

hehe!betul tu...lepas ni 7 bulan bercutiiiii :)

 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com