Tuesday, February 10, 2009

Ayah~






~ayah dan ummi~





actually post ni khas untuk ayah since ana tengok video yang fa post kat forum...

touching sangat video tu..

emm,sepanjang ana kenal dunia ni,ana tak pernah jumpa orang setenang ayah...
ayah boleh jadi sahabat yang baik..
walaupun segan nak kongsi masalah dengan ayah,tapi ana tetap kongsi jugak..
kenapa?sebab ayah akan tetap dengar walaupun dia susah nak bagi pendapat..
itulah ayah ana..orang nye tenang setiap masa..boleh jadi bahan rujukan..
kalau saya gagal dalam apa2 ayah tak pernah luahkan rasa kecewanya,malah selalu bagi nasihat usaha lagi...
bila teringat,macam sedih sangat..kesian ayah sebab ana banyak kecewakan ayah nak2 dalam study la..
"kita ni orang susah,ayah tak ada harta nak bagi anak-anak ayah kecuali dengan belajar dan doa"
ni la ayat yang ayah selalu guna..
ayah selalu kuat dengan kata2 semangat...
tak pernah jemu gerak pagi2 ajak pergi surau,malam pulak ajak dengar majlis ilmu..
kadang2 terasa malas,tapi ayah ajak jugak dengan baik...
huhu~ayah tak pernah nampak lemah sebab ayah adalah kekuatan keluarga ana..
Ya Allah,berikanlah ayah kesihatan yang baik..jadikanlah ayah seorang pembimbing baik dunia mahupun akhirat..
jadikanlah kami anak2 yang solehah yang mampu membahagiakan kedua orang tua kami..

Baut Ayah tersayang,
~saya bukan anak yang baik,tapi saya akan terus membaiki diri..
~maafkan saya selalu buat ayah marah..
~selalu lambat2 pergi surau..
~selalu je malas buat kerja
~selalu sangat tidur
~selalu susahkan ayah hantar sana sini
~ayah la hero dunia akhirat
~ayah la penasihat paling baik
~ayah la sahabat yang sentiasa cuba memahami
~all in one

~kakak sayang ayah sangat2 la~
~sayang ummi juga~

6 comments:

@pEaCE@ said...

lagu ni pun best gak...

http://www.youtube.com/watch?v=Kk9y9abQJMQ

eida said...

ohh~

thx zufayri~

sdey op lagu tu....

sayu je~

a i m a n said...

100% lah cik eida..
moga kita semua dpt menjadi anak yg soleh/solehah..
amin~

eida said...

huhu~

tq en aiman...

insyaAllah~

sama2 doakan saya jugak~

amin~

lifeofagirlnamedfa said...

eida,,
tgk x link fa bg ari tu???
y bg kt chatbox uh?

eida said...

ya fa...

eida tgk fa~

lagu lafaz yang tersimpan,my fav 2~

huhuhu~

 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com