Thursday, March 12, 2009

keputusan~

salam,hoho(mmg xleh tinggal ni)..oke,skang saya da sedia nak bgtau result saya.apa saya bleh cakap saya pelajar cemerlang UPSR terengganu and saya dapat balik title tu untuk spm(wakakaka.kalo xpaham tanya,haha).malas nak berterus terrang tentang result yang xbape nak best ni.

sedih?apa nak sedih dah tu usaha yang saya buat,itu jugalah hasilnya.tapi da ramai je yang tau result saya before diumumkan.my beloved teacher zaini,before dapat result tu,dia da pesan awal2,"eida kalo da dapat result cepat2 jumpa mama dengan ezzah".disebabkan adik-beradik saya semua bersekolah dekat sekolah yang sama dengan saya,so ramai la yang kenal dengan saya.lebih2 lagi cikgu2 saya=cikgu2 kak long saya.so before dorang tanya apa2 pasal result saya,saya da pesan "dont expect more from me".mesej ni dihantar kepada kak long,ummi,ayah,teacher zaini(mama) and my beloved cikgu addmath,cikgu masliza@mama jugak.(haha).

thanx a lot to teacher zaini sebab dia satu2nya yang tau kekecewaan saya,sebab teacher tau saya selalu jadikan kak long sebagai role model saya.teacher zaini sangat baik dengan kak long and dia tau beza saya dan kak long.tapi salah satu sebab dia sayang kak long sebab kak long sangat pandai dalam subjek dia.no doubt!thanx sangat2 buat teacher coz lepas je dapat result,mata da mula berkaca and nasib sempat tahan,teacher zaini yang mula2 peluk and bagi kata2 semangat.siyes,sayang teacher sangat2.thanx juga buat ustazah zunaidah and cik saodah.waa,dorang la yang cakap "jangan la nak lawan kak long punya result,awak punya da oke!"ni kata2 nak pujuk saya la ni.apa2 pun thanx a lot~thanx juga kat kak long sebab tak merendahkan kemampuan saya(isk3 T_T)

tak kisah la,saya redha je.thanx la masih menerima saya apa adanya.xdapat den nak mohon p U idaman den~wawawa(sedih ni).apa2pun buat kawan2 yang sememangnya cemerlang dengan result korang,tahniah.

cousin2 ku yang resultnya cemerlang juga,tahniah sangat2,jangan nak buat sombong denganku.hoho.faris and saya sama2 dapat result cam ciput tu da redha ngan keputusan kitorang.kah3!faris kata nak belanja makan,SAYA dengan senang hatinya terima sebab sudi meraikan kejayaan kita berdua.kah3!

mesej2 kat handphone masih banyak tak tereply,so sorry.sebabnya saya punya kredit sekarang da tinggal 45sen.haha,xpenah xda kredit macam ni.thanx to fa sebab sudi call and tanya sal result.hoho!mati2 ingat farhah mana.LOL~handphone pun time2 camni la nak rosak kan?

teringat pulak kisah pasal Saat Pinangan Masuk@SPM..kah3!xtau plak ada kat blog fa.haha.wah,lucu!kah2~semalam hanif mesej dan kata+dia bagi kata semangat sebenarnya.dia tau aku cam sedih,so dia kata la "long,no worry la.org pmpuan ni dapat result spm cam tunggu orang masuk pinang.jangan bimbang la.pilih la pendidikan long.mung tu pmpuan,kalo pilih doktor2,engineering or apa2 yangg kena kerja office,leceh la long.tak kan mung nak keje gitu2?susah tinggal suami nanti.kalo mung tanya laki2 zaman sekarang,dah tak ramai nak cari isteri kalangan doc,engneer semua tu.dorang nak cikgu.mung jadi la ustazah.dah2 la frust nya.supa ma kata la,xdop rezeki."hahahahahha~siyes idea dia buat aku suka.

so sekarang saya tengah isi apa yyang patut and cuba grab mana2 yang dapat.doa dan tawakal again.jangan pernah putus asa sebab hanya orang2 kafir yang berputus asa~go eida!

6 comments:

lifeofagirlnamedfa said...

hoho.eida,
wa syg sama lu.
haha.
jgn sedih2 lagi k?
fa pon jdk cikgu gak kot.
hahaha.
sbb strong utk teras.
=="
btw, thanks sbb tulis nme fa.
sungguh ku terharu.

eida said...

hohoho~

samala..eida pun strong teras je~

wawawa~

da oke da fa~

hoho!

fawh said...

ad0yai.
gile kewl nasihat adek kawh.
hahaha.
xyah keje lah.
carik laki tr0s.
mcm aku ney.
hak3.

eida said...

hahahaha~
ye,misi cari laki la kita!
kah3!

myana said...

woi2 eida busuk..mu emang suka wat cita sedih.xpa la mu.xdop rezeki spm pun,orang memang tau mu pandai.tapi serius aku yakin kalo mu sihat mmg xjadi gitu.sabar2.mu tu xyah belajar pun dapat tinggi!eida adalah sifu addmath ku..

eida said...

eh mek tok,apa mu kata ni?xde nye aku pandai.kalo x mesti result cantik je~kua2!mu menambahkan kesedihan yg sdia ada!

 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com