Sunday, April 5, 2009

repekan

setelah lama mendiamkan diri.aku cuba nak luah sesuatu yang tak terluah.ye,memang tak terluah.

manusia,
bila orang cakap,kita pun nak cakap,
bila orang berkata-kata,kita pun nak berkata-kata,
bila orang berceloteh,kita pun nak berceloteh.

tapi,
kita sedar tak,bercakap pada sesuatu yang penting,
berkata-kata bila berilmu,
berceloteh bila ianya membawa kebaikan.

dan aku?
aku lebih prefer untuk berdiam diri dari bercakap2 sesuatu yang aku tak tau hujung pangkalnya,
aku lebih prefer mendengar dari berkata-kata sesuatu yang aku belum kuasai,
aku lebih prefer berdiam diri dan mendengar dari berceloteh sesuatu yang aku sendiri tak pasti.

dan manusia,
korang sedar tak kadang-kadang cakap2 korang itu,kata2 korang itu dan celoteh korang itu menyebabkan orang sekeliling terasa?

atau

adakah aku yang pengecut atau adakah aku bodoh yang sombong dengan kenyataan?
entahlah,aku lebih suka menjadi aku yang begini.
kerana KAU tak kan sama dengan AKU!

aku adalah aku! :D



apa aku merepek ni?
korang yang menjadi pembaca,adakah korang paham apa yang aku cuba sampaikan?
hoho!
oke,DONE!

:D

7 comments:

Anonymous said...

salam long.tadi aku singgah2 la fs mu.and tengok kat about me.xsangka mu dah ada blog.advance la katakan.

long,aku paham selalu kalu mu tulih gitu.sapa wat mu terasa?..let me describe WHO IS NOORKHALIDA BINTI AZMI ni.

dye ni perangai macam mak2.dye suka ambik berat,garang dan sangat baik hati.tanya la mana2 budak kat kelas 5IBR sapa yg xsyg dye..kalu ada pun sbb semua jeles dgn dye sbb ramai syg dye(jgn terharu).betul!!!dye juga sgt penyayang..smpai junior2 kat ittifaq pun ade yg nk ngorat dye..nak kata dye ni comel,xde la comel sgt.tp,dye mmg comel,kalu dye senyum,pergh%%%%dahsyat!xley puji lebey2,dosa op long?hakha!

dye ni bley diketegorikan sorg yg wara'..dlu xla wara' sgt..tp skrg mkin wara' dgn jibab dye,dan makin nmpk ciri2 keibuan dye(dye xsuke org kate dye gini)..hakha!mampus la aku!!@_@sjk2 dye berimej baru,ramai yg admire dye..ni bkn utk meriak kn dye,tp ini fact bg org2 yg xsuke dye..

kalu org yg knl dye,msti org tahu bakpe aku kate dye gini..dari hok mu tulis tu long,aku tahu mu tgh marahkan org atau mu tgh kecik ati,and i love how u express ur feeling!thats y u r special on ur way..

dye ni jgk sorg yg polos..lurus bendul n sng diperbodohkn..cube tipu dye cket je,dye mudah caya..try ah..sbb tu budop2 ni xkenak dye lebih2,nyaknye dye..n aku terasa kalu org kata2 ke dye sbb dye byk tlg aku..so beware!kalu nk describe dye ni mmg xabes..bleh kate Long ni ada ciri2 perempuan melayu xberape nk akhir jgk,ada ciri2 ibu yg baik!supe mu nak la kan Long?bdk2 kelas dye skmo doa dye kawen awl..kalu mu xdop calon lagi,oyak je ke aku,,slaluh aku g cari ke mu!nak hok gane..bereh lake boss!

Long,kalu ada gapo2,mu bley harap ke aku..aku kan sahabat baek mu yg mmg baek..wakakakkakak!

ajar aku gane nak wat blog...naj wat etep...nak jadi maju mcm mu deh??? ^_~

serikanda serikandi,
i noe u noe mi..

wkakakaka!

ucap tima kaseh ke aku sbb puji mu dgn iklas!!

eida said...

poyo la mu ni..aku nak publish komen mu ni smpai pikir 100 kali..em,terharu tu ada..tapi bgga tu ada jgk(dah buat aku riak)..tapi xda lah..aku rasa aku tau sape mu..tgk cara mu tulis aku da tau..dengan pantun mengarut tu mmg aku dah cam.. btw,thx sgt2..apa la mu ni..repekan aku tu berkaitan ke dgn mu komen?tp,aku salute la,mu mmg understanding..thx sahabat!ini lah sahabat,suka duka bersama(LOL,jiwang ayat aku)..lastly,mulut ku xmampu berbicara,jariku xmampu menaip,apa yang termampu sekarang hanyalah sekeping hati yang basah dan limpah dengan kesyukuran dikurniakan sahabat seprti KAMU!

:D

NurAreefah said...

eida mmg sahabat yg aku sayangi..lolx..

cheer up gurl =)
/me sayang eida~

a i m a n said...

apebila cik eida dan kawangnyer bercakak dalam versi tranung..

hoho nok join leh dok?

btw..
ya
elok jadi diri sendiri daripada imitating others..
be your self!

ape khabar?
hoho

eida said...

lalala areefah,sure la sahabat yang aku pun sayangi :D

/me sayang areefah! :D

areefah,kenapa kau orang semua da xjadi group 2 seme?aku pun nak out sama~

__________________________________________
en aimang,bleh je nak joing!haha!jangang emo pulop deh?
kang takut rindu malaysia kalo cakak ganung :D

hoho!yupp!be ourself always!

alhamdulillah,sihat sentiasa :D

NurAreefah said...

ajar2 aku ganu lak!!
huahahha~

eida said...

hahahaha!

meh blaja2~

 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com