Monday, April 27, 2009

selamatlah kamu :D

salam..
semalam punya la bosan teman kawan aku pergi bank..nasib baik la tak lama sangat..
masa duk tengah tunggu dengan kusyuknya,terjumpa la seorang mamat ni..aku kenal ni..poyonya la dengan pakai seluar pendek lagi..adeh!nak kena dia ni..
hoho!aku pun meraba la beg aku nak cari handphone..mula la aku taip mesej buat mamat sengal tu..

**salam..indahnya berjalan dengan seluar pendek **

2 minit selepas itu: 1 message received

**salam..kah3!duk mana tu..maaf ye..seluar semua dah kena pack..tinggal tu je yang bleh pakai :P**

lantas tangan ini menari pada keypad..

**woit!pakai la seluar leklok..aurat tu..poyo je mu ni..budget hot la tu ek?**

dapat lagi mesej dia:

**ha3!jangan marah dong..aku nak cepat tadi..bekeng teh cousin aku hari ni..esok aku pakai seluar panjang..meh makan dengan aku..aku lapar..aku belanja mu before aku pergi..nak dop?**

aku pun membalas dengan riangnya..

**nak3!bukan hari ni la..aku nak pergi skolah kejap lagi..hua!sedih nya mu nak tinggal aku dah!jangan tinggal daku!dengan sape aku nak gaduh?sape nak share kredit dekat aku nanti walaupun aku tau mu kedekut**

dia pun balas:

**ala ida..jangan sedih..meh aku belanja deh?tu je rezeki aku sekarang so aku xleh tolak..mu doa aku berjaya kat sana deh..nanti mu kawen pun kena pisah dari aku jugak..tapi jangan bimbang la..mu la cousin yang paling aku sayang..nanti aku kat sana,dapat banyak elaun,aku akan selalu share kredit ke mu kalo mu tak dop kedit..hak3!**

aku balas lagi..

**nanti free2 belanja aku!janji ye?oke la,aku nk pergi skolah dah~kalo buat kenduri jemput aku ye?VVVIP oke?oke la..salam**

dia balas lagi:

**tengok mu tu..dekut la tu mesej aku..ha3!nanti aku btau mak aku deh?salam**

huaaa~serius sedih pulak bila baca balik mesej dia..mamat yang aku sedang bicarakan ialah sepupu aku yang bernama Mohammad Faris Bin Pakri..masa mula2 dapat result dia la orang paling sedih dengan result dia walaupun not bad juga result dia..blogger-emoticon.blogspot.com

masa tu punya la dia rendah diri..siap cakap lagi macam mana la dia nak survive dengan result dia tu..siap kata lagi,aku mesti tinggalkan dia dulu..tapi sekarang,Allah itu adil..dia diterima masuk ke UPNM dan akan mendaftar pada 16 May ini..huaaa~tengok,dia yang tinggalkan aku dulu!aku masih tak tau hala tuju lagi..masih berdoa dan berharap lagi..blogger-emoticon.blogspot.com

huaaaaawawawawa~~xda la cousin aku yang best nanti..blogger-emoticon.blogspot.com apa2 pun,aku tetap mendoakan kejayaan kau kat sana..

cant wait this 1 may..semoga tercapai hajatku..doa2kan lah kejayaan ku..blogger-emoticon.blogspot.com

oke la..ini saja buat hari ini..salam~


blogger-emoticon.blogspot.com

2 comments:

assabakie said...

selamatkan dunia dari peperangan..
selamatkan dunia dari keganasan...
selamatkan...eh2..
mai nasyid sini plok..
hek2..
buke apo..
sebb tengok tajuk selamat...
moga kita semua tergolong dalam keadaan selmat...
hehe

eida said...

hohoho!
adeh nabil!
pah kito jadi sumak...
hahaha!
ha ah..semoga kita semua selamat :D

 

Blog Template by YummyLolly.com - Header made with PS brushes by gvalkyrie.deviantart.com